Wydarzenia
- BĄDŹ NA BIEŻĄCO -
Bardzo chętnie dzielimy się z naszymi Gośćmi wszelką wiedzą działalności firmy Klapec. Ta zakładka pozwala nam informować Was o różnych akcjach promocyjnych oraz wydarzeniach związanych z naszą firmą. Zachęcamy do częstego odwiedzania naszej strony. Będziemy informować o wszystkich nowościach oraz nadchodzących promocjach.
Jakich dekoracji użyć do stworzenia tortu w stylu glamour?
Marzysz o wyjątkowym torcie na swoją uroczystość? Odpowiedzią na Twoje potrzeby może być tort w stylu glamour. Ten rodzaj dekoracji sprawia, że zarówno torty urodzinowe, jak i weselne, stają się prawdziwymi dziełami sztuki, zachwycając gości swoim wyglądem i smakiem.
Jak zrobić ciasto wegańskie?
Coraz więcej osób świadomie rezygnuje ze spożywania produktów odzwierzęcych. Przygotowywanie wegańskich potraw i deserów nie należy jednak do najprostszych zadań. Jak zrobić to dobrze? O czym trzeba pamiętać, przygotowując wegańskie ciasto?
Jak wybrać tort urodzinowy dla dziecka?
Tort jest wypiekiem, bez którego trudno wyobrazić sobie wiele ważnych wydarzeń. Jednym z nich są urodziny. Torty są szczególnie ważne podczas urodzin dzieci. Większość maluchów uwielbia łakocie, więc również torty. Aby dziecko było zadowolone z urodzinowego tortu warto zwrócić uwagę na potrzeby solenizanta. Ciasto ma się podobać przede wszystkim dziecku, nie rodzicom czy innym dorosłym.
Skąd pochodzi beza pavlova?
Pavlova to przepyszny tort bezowy przełożony kremową masą i owocami, który uwielbiają ludzie na całym świecie. Jest to deser australijski i nowozelandzki – oba państwa od lat toczą spór o jego pochodzenie. Gdzie faktycznie została wymyślona najsłynniejsza beza i od czego pochodzi jej nazwa?
Jak dobrze upiec bezę?
Lekka, puszysta i chrupiąca. Z dodatkami w postaci świeżych owoców, czekolady lub bitej śmietany zmienia się w pyszny deser, który zadowoli gusta wielu smakoszy słodyczy. Podstawą takiego deseru jest idealnie upieczona, a dokładniej określając, wysuszona beza. Desery wymagają niemal aptekarskiej precyzji i trzymania się przepisu – nie inaczej jest w przypadku bezy doskonałej.
Orzeźwiające słodkości na lato!
Mimo, iż większość wakacji już za nami i bliżej nam do rozpoczęcia szkoły, dni stają się coraz krótsze, aczkolwiek nadal ciepłe u nas w Klapcu cały czas możecie rozkoszować się różnorakimi smakami lodów oraz pysznymi i ciekawymi ciastami przy akompaniamencie aromatycznej kawy własnej, autorskiej mieszanki.
Pomysł na słodki stół na weselu
Słodka oprawa jest niezwykle ważną częścią każdego przyjęcia weselnego. Do wyboru Młodzi mają kilka rozwiązań. Dużą popularnością cieszą się fontanny czekoladowe, candy bar — pełen niezapomnianych zestawów małych słodkości, dla młodszych i tych starszych entuzjastów deserów, ale prawdziwym hitem ostatnich lat są stanowiska z lodami rzemieślniczymi, oraz porcje deserów w pucharkach, miseczkach — misternie przybranymi bitą śmietaną, owocami, czy też kawałkami czekolady. Jaki pomysł sprawdzi się na słodki stół na weselu?
Z czym jeść gofry? Poznaj inspiracje
Nie ma chyba osoby, która nie kochałaby smaku gofrów, a już na pewno takiej, której zapach pieczonego ciasta gofrowego nie wywoływał przyjemnych wspomnień z okresu dzieciństwa czy też nie kojarzył się z letnią beztroską i zabawą. Z czym można jeść gofry? Zobaczmy, która propozycja przypadnie Wam bardziej do gustu.
Jakie ciasta są najczęściej wybierane na święta?
Ciasta, ciasteczka, placki, pierniczki. Któż nie kocha słodkości. Pięknie ozdobione, cudownie pachnące pozwalają rozkoszować się niebywałym smakiem. Dodają nam uśmiechu i energii. Jest ich tak duży wybór, że zawsze ciężko zdecydować się na ten jeden kawałeczek. Pozostawiają słodycz w naszych ustach, są spełnieniem marzeń o przyjemności. Czy to na drugie śniadanie, czy do kawki po obiedzie, czy na święta? Które to są te najpyszniejsze, najczęściej wybierane?
Jesienno-zimowe smaki ciast
Okres jesienno-zimowy to czas, kiedy wiele osób dopada chandra, złe samopoczucie, zmęczenie. Gdy za oknem zimno, pada i wieje, potrzebujemy małych, słodkich przyjemności, które poprawią nam nastrój. Nie ma nic lepszego niż ciasta przygotowane z lokalnych owoców, a nawet warzyw. Przekonaj się do jesienno-zimowych słodkości, dzięki którym poczujesz ciepło na ciele i duszy.