Czy najlepsze ciasta na święta to te przygotowane własnoręcznie?

Nasze ciasta i słodkości udowadniają, że jest inna, szybsza i prostsza droga. Gdybyśmy napisali, że konkretne rozwiązanie tego problem znajdziesz poniżej?

Wiadomo, że w okresie świątecznym mamy mnóstwo obowiązków. Robiąc ciasta i pierniki świąteczne od lat, zwróciliśmy uwagę na kilka istotnych problemów, z którymi borykają się klienci w tym czasie, zanim trafią do naszej cukierni.

Przede wszystkim muszą kupić wszystkie składniki, stojąc w niemałych w tym okresie kolejkach sklepowych. Poza tym należy przygotować potrawy świąteczne (nazywamy to „uziemieniem w kuchni”, które powoduje, że święta już tak nie cieszą). Robiąc wszystko samodzielnie, mamy mniej czasu na świętowanie z rodziną.

Są jednak prostsze rozwiązania, niż bycie ekspertem w każdej dziedzinie!

Dla wielu osób są to problemy znaczące, jednak my spotykamy się z nimi na co dzień w czasie przedświątecznym, dzięki czemu mamy sprawdzony, a co najważniejsze skuteczny, sposób na ich rozwiązanie.

Kupując wypieki u nas:

  • zyskujesz czas dla rodziny, dzięki temu możesz cieszyć się wspólnie spędzonym czasem dłużej;
  • nie musisz trudzić się z wyborem przepisów i testowaniem ich przed świętami, czy wyjdą, co wiąże się z dodatkowym stresem;
  • masz pewność, że ciasto będzie na najwyższym poziomie;
  • wiesz, że składniki użyte do wypieków będą najwyższej jakości.

Kto najbardziej na tym skorzysta?

  1. Osoby, które chcą mieć więcej radości z świąt.
  2. Kobiety, którym zależy, aby święta mile wspominać, a nie kojarzyć z czasem spędzonym w kuchni.
  3. Mamy, które chcą mieć dla swoich pociech dobre wypieki na stole.

Co konkretnie Klapec ma w 2018 roku do zaoferowania?

Proponujemy 26 pozycji z naszej oferty świątecznej, w której nie brakuje tradycyjnych pierników i wyjątkowych ciast świątecznych.

Dlaczego wybrać akurat nas?

W ciągu 27 lat naszej działalności upiekliśmy ponad 20 tyś różnych słodkości, a największym osiągnięciem dla nas jest liczba zadowolonych klientów, którzy stale powracają, gdy tylko skosztują naszych autorskich słodkości. Mając takie doświadczenie i taką opinię, musimy ciągle się doskonalić i starać się, by nasze produkty zadawalały nawet najbardziej wymagających konsumentów, a co zatem idzie musimy stawiać na jakość, a nie na ilość.

Możesz skorzystać z firmy, która gwarantuje jakość produktów, a możesz zaryzykować utratę czasu, pieniędzy i nerwów, piekąc ciasta samodzielnie. Do tej pory zaufało nam wiele osób i firm.

Zamówienia przyjmujemy do 18 grudnia 2018 roku:

w naszych obydwu lokalach: ul.Wysoka 6/1 (w centrum, przy rynku) i ul.Strzelców Bytomskich 4 (Gliwice-Łabędy)

telefonicznie: 575-500-664

mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Więcej informacji w zakładce: produkty-swieta-2018

Klapec piernik

Poniżej 26 niezwykłych propozycji:

  1. Tort bezowy owocowy – delikatne krążki bezowe z serkiem mascarpone i z świeżymi owocami sezonowymi
  2. Tort bezowy dacquoise – delikatne krążki bezowe z serkiem mascarpone,  z karmelem, z daktylami oraz z prażonymi orzechami włoskimi
  3. Tort makowy – biszkopt makowy przełożony kremem z białej czekolady
  4. Tort orzechowy z kawą – biszkopt z orzechami włoskimi oraz z kremem kawowym, udekorowany orzechami
  5. Tort piernikowy – kakaowy biszkopt przełożony powidłami śliwkowymi z musem piernikowym
  6. Tort pomarańczowy – biszkopt czekoladowy z nadzieniem i z musem pomarańczowym, oblany deserową czekoladą
  7. Bounty -  ciasto mocno czekoladowe z kokosem i czekoladą
  8. Brownie – mocno czekoladowe ciasto z dodatkiem orzechów
  9. Delicja malinowa – biszkopt czekoladowy z malinami zatopionymi w galaretce  oraz z musem czekoladowym z nutką pomarańczy
  10. Ferrero  - bezowe blaty orzechowe przełożone kremem orzechowo – czekoladowym
  11. Beza z makiem  - kruche ciasto z masą makową i z bakaliami oraz z pianką bezową obsypane orzechami
  12. Mak z żurawiną – kruche ciasto z dużą ilością masy makowej, z konfiturą żurawinową i z kruszonką
  13. Sernik wiedeński – delikatny sernik oblany deserową czekoladą
  14. Sernik „Słona krówka” – ciasteczkowy  spód z puszystym sernikiem z białą czekoladą, oblany słonym karmelem i udekorowany orzechami ziemnymi
  15. Sernik z chałwą –  ciasteczkowy spód z kremowym serem i z kawałkami chałwy
  16. Sernik z rosą  - kruchy spód z puszystą masą serową i z bezą
  17. Tarta z bezą i z owocami (śliwka, malina, owoce lasu, jagoda)
  18. Choinka
  19. Domek duży i mały
  20. Kawowa chmurka -  biszkopt czekoladowy z kremem kawowym, z adwokatem, z kawałkami bezy oraz z serkiem mascarpone i z wiórkami czekoladowymi  
  21. Kostka kokosowa  - biszkopt kokosowy i mus z białej czekolady
  22. Kostka piernikowa
  23. Malinowa chmurka  - kruche ciasto z malinami zatopionymi w galaretce, z serkiem mascarpone oraz z chrupiącą bezą z płatkami migdałów
  24. Marysieńka – biszkopt kakaowy z kremem  budyniowym, z orzechami włoskimi oraz z czekoladą mleczną  
  25. Pierniki - różne rodzaje
  26. Pijana śliwka – biszkopt kakaowy z kremem czekoladowym i ze śliwkami moczonymi w alkoholu

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.